LES NOVES TECNOLOGIES A L'AULA

APRENEM AMB LES TIC

diumenge, 4 de desembre del 2011

SESSIÓ 28 DE NOVEMBRE: LES NOVES TECNOLOGIES A L'AULA

L'últim dia a classe de Tic ens vam posar en grup per tal d'anar explicant el que cadascú va viure durant l'estada de pràctiques i el que els alumnes feien en l'àrea d'informàtica. Cada escola és un món, per tant cada una feia coses diferents, i tenien objectius diversos.

Algunes escoles treballaven amb les activitats del Jclik, d'altres treballaven a partir del currículum, o amb les pissarres digitals, però en definitiva totes les escoles utilitzaven i incorporaven les noves tecnologies a l'aula.


En el meu cas específic, parteixen del projecte anomenat 1x1 que consisteix en què cadascun dels alumnes disposa d'un ordinador portàtil a l'aula, de manera que ells poden utilitzar de forma sistemàtica com a font d'informació i eina de treball.

A cicle superior utilitzen les pissarres digitals sempre i quan la mestre ho consideri oportú, ja que no vol substituir el sistema tradicional dels llibres de text per les noves tecnologies.
La mestra em va estar explicant que la pissarra digital, és una eina més en la qual facilita al docent per tal d'anar ampliant coneixements rellevants que puguin ajudar a l'aprenentatge de l'alumne.


Avui en dia el fet d'integrar les noves tecnologies a les escoles es quelcom important per ajudar a l'alumne a entendre aquells conceptes rellevants explicats per la mestra, i aprofundir les diverses informacions explicades a l'aula. D'aquesta manera ajudarem els alumnes a ampliar els seus coneixements proporcionant un aprenentatge més significatiu per l'alumne.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada