Les activitats solen estar empaquetades per projectes, i un projecte està format per un conjunt d'activitats.
les pàgines d'activitats de la zonaClic s'ofereixen dues maneres d'accedir als projectes JClic:
Visualitzar les activitats en un applet
Un applet és un objecte incrustat en una pàgina web. Els projectes que es veuen d'aquesta manera no queden emmagatzemats al disc dur: el JClic els descarrega, els fa servir i finalment els esborra.
Si l'applet JClic no s'engega correctament comproveu la configuració del sistema Java del vostre ordinador. Es recomana també donar un cop d'ull a la pàgina on s'explica el procés de càrrega dels applets.
Instal·lar les activitats a l'ordinador
Els JClic té un assistent que us permet descarregar les activitats i desar-les a la biblioteca de projectes del vostre ordinador. La biblioteca es crea la primera vegada que s'engega el JClic, o quan s'intenta fer la primera instal·lació d'un projecte.
Per veure els projectes de la biblioteca us caldrà descarregar i instal·lar el JClic.
Com en el cas anterior, si l'instal·lador no s'engega correctament és probable que us calgui comprovar la configuració del sistema Java de l'ordinador.
REFLEXIÓ
El Jclic es un programa molt interessant per poder aplicar de cara al futur als nostres alumnes per les diverses activitats educatives i els infinits exercicis de totes les matèries. D'aquesta manera pot ajudar a reforçar i ampliar els coneixements dels alumnes fent ús també de les noves tecnologies.
Personalment crec que és una eina molt útil per proporcionar activitats als alumnes de manera ràpida i molt innovadora, ja que pots crear activitats sobre el tema que vulguis i poder adapatar-ho allò que es necessiti i els temes que es realitzin en aquell moment.
Durant l'estada de pràctiques vaig poder observar que els alumnes de cicle inicial utilitzaven aquest programa, crec que és una bona eina per treballar a primària per tal d'inculcar els alumnes en el món de les noves tecnologies, tot i que crec que no només hem de limitar els alumnes a treballar amb una única eina, com és en el cas de la meva observació a cicle inicial. Personalment crec que el jclick és un programa per a poder complementar els coneixements bàsics, però no com a eina de treball.
Per conclore dir, que no estic en contra, ni critico el fet de treballar únicament amb les activitats de jclik, sinó que defenso una metodologia més creativa, dinàmica i autònoma per el desenvolupament de l'alumne, i pel fet de fomentar les noves tecnologies en el seu procés d'aprenentatge.
T'has adonat que en el títol de l'entrada el nom del programa no coincideix amb el de la imatge que has publicat?
ResponElimina